PravilaPSH belo

Foto konkurs

Naš slogan „Fotografišite svoja putovanja, putujte sa svojim fotografijama“ prenosi celu ideju.

– Svaka turistička agencija daje deo sredstava budžeta na reklamu kako bi privukla ljude da kod njih kupe aranžman.
– Agencija se registruje na našem sajtu i dobija status „Agencija“
– Svakom svom kupcu daje kod koji se generiše na sajtu.
– Turista sa tim kodom učestvuje na takmičenju (ako želi) potpuno BESPLATNO.
– 4 puta godišnje se organizuje foto konkurs sa 4 teme.
– Učesnici fotokonkursa se registruju na sajtu www.photolympicworld.com i na svojoj strani ima sva pravila za slanje fotografija na konkurs.
– Žiri žirira pristigle fotografije.
– Pobednici u svakoj temi dobijaju nagradu u vidu vaučera za putovanje sa turističkom organizacijom kod koje su kupili aranžman.
– Visina nagrada to jest aranžmana , zavisi od broja učesnika konkursa.

Foto festival "Photolympic"

1. KAKO UČESTVOVATI?

  • Foto konkurs u realnom vremenu – bez starih fotografija
  • Prijavite se na  www.photolympicworld.com
  • Uplata kotizacije (naći pod 3.1)

2. PRAVILA

1. Ko može učestvovati?

Na festival su dobrodošli fotografi iz celog sveta – i amateri i profesionalni fotografi, bez obzira na to gde se nalaze. Podnosioci prijava koji uplate kotizaciju učestvuju u finalnom takmičenju koje će biti održano ———.

2. Rok za prijavu ——– Takmičenje počinje  —- u 00:01 (London, UTC + 0)

24 teme biće objavljene na veb stranici takmičenja na početku takmičenja. Učesnici će imati na raspolaganju 48 sati za snimanje i otpremanje svih 24 fotografije (po jedna slika po temi).

4. Veličinafotografija za otpremanje JPG, JPEG / 300 dpi / ‹5 MB / RGB

5. Formular za prijavu www.photolympicworld.com

6. Naziv fotografije

Broj kategorije – Ime i prezime autora

Na primer: 1ImePrezime.jpg, 2 ImePrezime.jpg… 24 ImePrezime.jpg)

(Članovi žirija ne mogu videti imena takmičara niti imena prenesenih slika.)

7. Obrada fotografija: Dozvoljena je minimalna obrada (svetlo, obrezivanje, kontrast, boja, desaturacija)

8. Dokaz o autorstvu

Svaki takmičar koji pobedi u kategoriji, uključujući 10 fotografa koji zauzmu prvih 10 mesta u generalnom plasmanu, moraju da pošalju svoje originalne RAW ili NEF datoteke Organizatoru takmičenja radi poređenja sa prijavljenim prijavama.  Ove datoteke će se koristiti samo za dokazivanje vlasništva nad slikom. Pobednički unosi koji ne ispunjavaju ovaj kriterijum prihvatljivosti smatraće se neprihvatljivim i diskvalifikovanim bez prava na žalbu.  Svi radovi moraju biti originalno delo takmičara i ne smeju kršiti prava bilo koje druge strane

9. Sadržaj na fotografijama

Organizator takmičenja ne snosi nikakvu odgovornost za sadržaj predstavljen na fotografijama.

3. KOTIZACIJA

1. Kotizacija

10.10. – 10.11.2021. 15 $

11.11. – 20.11.2021. 20 $

21.11. – 30.11.2021. 25 $

2. POPUST Ako se neko registruje na veb stranici takmičenja koristeći vaš lični kod kao preporuku, dobićete 14,3% naknade za prijavu na svoj račun. Naknada za prijavu smanjuje se za iznos koji imate na računu, što zauzvrat znači da ako pozovete više ljudi koji se registruju koristeći vas kao preporuku, vaša prijava će se u skladu s tim smanjiti. U slučaju da je iznos na vašem računu veći od cene naknade za prijavu, iznos će se koristiti za plaćanje naknade za prijavu za sledeće takmičenje. U slučaju da suma vašeg računa premašuje naknadu za prijavu za više od 50 $, možete zatražiti povlačenje iznosa putem svoje PayPal adrese.

3. Rok za prijavu

Rok zatvaranja: —–. Prijave moraju biti primljene do ponoći (London, UTC + 0) da bi bile prihvatljive.

4. Kako uplatiti kotizaciju? Naknada se može platiti putem PayPal-a. Uputstva su dostupna na www.photolympicworld.com na vašoj stranici profila. Učestvujući na konkursu, autor prihvata propozicije i pravila organizatora.

4. NAGRADE

1. Pobednici po kategorijama Učesnici sa najvišim konačnim rezultatom u svakoj kategoriji biće proglašeni pobednicima u kategoriji. Pobednik svake kategorije će dobiti 30 dolara.

2. Fotografija koja dobije Najviše bodva osvaja 50 USD

3. Generalni plasman Učesnici sa najvišim konačnim rezultatom biće proglašeni glavnim dobitnicima 

Prvo mesto 200 $

Drugo mesto 150 $

Treće mesto 100 $

4. Takmičari koji se rangiraju sa 4. do 10. mesta dobiće naknadu za sledeće izdanje Photolympic festivala

5. ŽIRI

1. Ko su članovi žirija? Međunarodni žiri čine 24 visokokvalifikovana profesionalca u oblasti fotografije. Među njima su poznati profesori fotografije, pobednici međunarodnih takmičenja i FIAP majstorski fotografi.

2. Način ocenjivanja fotografija

Ocenjivanja započinje odmah nakon što su fotografi poslali svoje prijave i traje do 72 sata.  Žiri će ocenjivati radove ocenjujući ih od 1 do 10. U slučaju da dva ili više fotografa dobiju isti broj bodova, rangiranje će ići u korist onoga koji je dobio veći broj najviših ocena.

3. Rezultati će biti objavljeni na veb stranici odmah nakon završetka postupka ocenjivanja. Rezultati su razvrstani u dve grupe, i to:  Kategorija  Opšti plasman Pobednici kategorija biće izabrani na osnovu najvišeg pojedinačnog rezultata slike za određena tema. Pobednici u generalnom plasmanu biće izabrani na osnovu najvećih ukupnih bodova za sve prijavljene prijave. Rezultati pojedinačnog žirija biće predstavljeni za svaku temu i svakog takmičara nakon takmičenja u obimnom obliku tabele.

4. DATUM NASTANKA FOTOGRAFIJA

Fotografije moraju biti snimljene i dostavljene isključivo tokom 48 sati propisanog konkursnog perioda. Organizatoru treba dati: dva foldera

1. Fotografije koje ste predali na takmičenje i

2 . Svaki takmičar koji pobedi u kategoriji, uključujući prvih 10 fotografa u opštem plasmanu, mora da pošalje svoje originalne RAW datoteke Organizatoru takmičenja radi poređenja sa prijavljenim prijavama. Ove datoteke će se koristiti samo za dokazivanje vlasništva nad slikom. Pobednički unosi koji ne ispunjavaju ovaj kriterijum prihvatljivosti smatraće se neprihvatljivim i diskvalifikovanim bez prava na žalbu. Svi radovi moraju biti originalno delo takmičara i ne smeju kršiti prava bilo koje druge strane).

2. Obrađene slike u visokoj rezoluciji kako bismo ih mogli odštampati za izložbu ako su među prva tri mesta u svojoj kategoriji.

Ime foldera: Ime i prezime – Originali i Ime i prezime – Obrađeno.

5. AUTORSKA PRAVA I PRAVA KORIŠĆENJA

Autorska prava na fotografije ostaće u svakom trenutku u vlasništvu fotografa. Slike će se koristiti striktno u vezi sa nagradama i neće se koristiti u bilo koje druge marketinške svrhe, osim za promociju festivala. Slike neće preprodati niti koristiti bilo koja treća strana. Ako postoji zahtev za takav, prosledićemo ga direktno fotografu putem e-pošte. Za promociju pobednika svake kategorije Photolympicworld dobija pravo prikazivanja slika na našoj veb stranici i društvenim mrežama (na našim zvaničnim profilima), uključujući: Facebook, Instagram…